FK 1967

Ronnie Peterson debuterar som 18-åring på banorna och visar under fem säsonger att han tillhör världens främsta gokartförare.

1962

Ronnie Peterson i sin första säsong i Formel K lyckas ta hem en andraplats i klass D då SM avgörs.

Debutsäsongen kunde inte ha börjat mycket bättre. I de tio lopp med nationell konkurrens där Ronnie ställer upp står han som segrare i två lopp, och är på pallen i ytterligare två. Därutöver fyra försmädliga fjärdeplatser (som också är sämsta placering under säsongen).

1963

Ronnie Peterson i sin andra säsong i Formel K och nu lyckas han ta hem sitt första SM-tecken. Det erövras i FK klass D.

Totalt blir det 12 lopp vid tio tävlingar under året, Ronnie vinner 8 av dessa (9 heat-segrar), är på pallen i ytterligare 2 (där han blir tvåa). I endast ett lopp hamnar Ronnie utanför prispallen (4:a) och endast ett lopp tvingas avbrytas.

1964

Ronnie Peterson i sin tredje säsong i Formel K innebar en utökning av tävlandet. Ronnie fortsatte tävla i klass D där han till slut blev trea i SM. Dessutom inledde Ronnie sitt tävlande i klass A där han tog hem SM-titeln.

Totalt blir det 40 lopp under året. Ronnie vinner 23 av dessa och är på pallen i ytterligare 8 (där han blir tvåa i 7). I fyra lopp i övrigt hamnar Ronnie på plats 4-6 och i 2 lopp blir han oplacerad. Endast tre lopp tvingas brytas.

1965

Ronnie Peterson valde att i sin fjärde säsong som Formel K-förare satsa än hårdare. Det blev tävlande i tre olika vagnar i klasserna C, D och A. Trots splittringen lyckades Ronnie fokusera tillräckligt för att nå fina resultat:

• SM-tecknet i klass C
  • 2:a i klass D
  • NM-tecknen i klasserna D och C
  • en tredjeplats i EM klass A
  • en 14:e plats i VM klass A

1966

Ronnie Petersons femte säsong i Formel K blev också hans sista med full satsning, dock endast i klass A eftersom den nya karriären som Formel 3-förare också tog sin tid. Resultat:

• 3:e plats i SM
  • EM-tecknet
  • 3:a i VM

1967

Det blir endast tre FK-lopp för Ronnie under 1967 - satsningen i F3 tar nästan all tid i anspråk.